Publicerad:

Arbetsmarknads- och jämställdhetsministern besökte Sigtuna kommun

Igår den 7 september kom arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) på ett besök till Valsta och Arlandagymnasiet.

Den 7 september besökte arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) vår kommun.

I Valsta träffade ministern kvinnor som just nu går en kurs om det svenska samhället. Den arrangeras av föreningen Mamma United och handlar om allt från arbetsmarknad, demokrati och ekonomi till föräldraskap, kvinnokroppen, våld i nära relationer och fysisk aktivitet. Kursen är ett samarbete med bland annat Sigtuna kommun och finns i både Valsta och Märsta.

Samarbetet med Mamma United är en del av vår reform Samhällsbyggnadslyftet.

Efter detta förflyttade sig Eva Nordmark till ett klassrum på Arlandagymnasiet. En grupp engagerade elever på samhällsvetenskapsprogrammet hade förberett en rad tuffa frågor och det blev en intressant frågestund.

Nio kvinnor står framför en byggnad och ser in i kameran.

Kristina Gewers (samhällsbyggnadschef på Sigtuna kommun), en kursdeltagare, Anja Nordenfelt (grundare och verksamhetschef på Mamma United), Emel Karakaya (riksdagskandidat S), Marie Axelsson (oppositionsråd), Eva Nordmark (arbetsmarknads- och jämställdhetsminister), Lola Svensson (Sigtunahem och BID-föreningen Vi är Valsta) och ytterligare två kursdeltagare. Foto: Sigtuna kommun

En kvinna i röd kavaj står längst fram i ett klassrum vänd mot elever i en gymnasieklass. En man och två kvinnor står strax till höger om kvinnan i kavaj.

Eva Nordmark (arbetsmarknads- och jämställdhetsminister) besöker en klass på samhällsvetenskapsprogrammet på Arlandagymnasiet. Stefan Malmström (lärare Arlandagymnasiet), Marie Axelsson (oppositionsråd) och Emel Karakaya (riksdagskandidat S) deltar också i frågestunden. Foto: Sigtuna kommun