Publicerad:

Rösta med ambulerande röstmottagare

Ambulerande röstmottagning betyder att röstmottagare kommer hem till dig för att ta emot din röst. Kontakta oss för att boka tjänsten.

Din röst görs i ordning på samma sätt som en förtidsröst i en lokal för förtidsröstning. Om du vill att en ambulerande röstmottagare kommer hem till dig, ring telefonnummer 08-591 260 02 så hjälper vi dig!

Rösta med bud

Du som har svårt att själv ta dig till en vallokal kan även rösta med bud. Läs mer om hur det går till på Valmyndighetens sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sigtuna kommuns röstmottagare besöker även våra äldreboenden den här veckan för att underlätta för våra äldre att göra sin röst hörd. På plats finns röstmottagare som tar emot och stöttar de som har svårigheter att rösta.
Även i röstningslokalerna och i din vallokal på valdagen kan du som exempelvis har svårigheter att få ner dina valsedlar i kuvert få hjälp av en röstmottagare. Röstmottagarna har såklart tystnadsplikt.

Läs mer om valet och var du hittar våra vallokaler i kommen på vår valsida.

Röstmottagare på äldreboende

En samlingslokal på Ymers äldreboende gjordes om till en röstningslokal under fyra timmar i onsdags eftermiddag. Dit kunde både boende och anhöriga gå för att rösta.