Publicerad:

Energi- och digitaliseringsministern besökte Sigtunas verksamheter

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) besökte idag Steningehöjdens skola och Dalens gruppboende för att se hur digitala verktyg används i vardagen.

Under besöket berättade personal på Steningehöjdens skola om hur digitala verktyg används för att öka elevernas kreativitet och skapandeförmåga. Steningehöjdens skola är sedan flera år tillbaka en utnämnd Apple Distinguished School och ligger i framkant i att använda digitala verktyg i undervisningen. Som en Apple Distinguished School ingår skolan i ett globalt nätverk tillsammans med andra utnämnda skolor. Läs mer om Apple Distinguished School Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På Dalens gruppboende fick energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) prova ett spel som är mycket uppskattat av de boende. Spelet är speciellt framtaget för personer med kognitiva utmaningar och som ska stimulera kreativitet och sociala förmåga.

Två personer som spelar digitalt spel. En stående bredvid och tittar på.

Från vänster: Patrick Magnusson, verksamhetschef för Omsorgen för funktionsnedsatta och socialpsykiatrin, Emel Karakaya, riksdagskandidat och valombudsman för socialdemokraterna i Sigtuna kommun, Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister (S). Foto: Sigtuna kommun.