Publicerad:

Införande av nytt verksamhetssystem SchoolSoft!

I samband med höstterminens skolstart introducerar Sigtuna kommun ett nytt system för närvaro- och frånvarohantering i grundskolorna, SchoolSoft.

SchoolSoft införs i alla våra kommunala grundskolor. Syftet är att det ska bli lättare för dig som vårdnadshavare att anmäla frånvaro för ditt barn.

Grundskola

Frånvaro och sjukanmälan för grundskolan och fritidshemmet anmäls via SchoolSoft-appen. SchoolSoft kommer användas från och med den 16 augusti i grundskolan. Anmälan om frånvaro görs alltså på ett och samma ställe för både skolan och fritidshemmet.

Fritidshem

Fritidshemmen kommer från och med terminsstart byta från Tempus till SchoolSoft för att du ska kunna schemalägga vilka dagar och tider som ditt barn är på fritids. Här kan du också anmäla frånvaro av ditt barn och meddela om någon annan än du hämtar barnet.

Som tidigare görs ansökan och uppsägning av plats i grundskolan och på fritids via Sigtuna kommuns webbplats sigtuna.se.

När sker byte av system?

Från och med den 8 augusti går det att logga in i SchoolSoft, men första möjliga dag för dig som vårdnadshavare att schemalägga tider i fritidshemmet är den 16 augusti. Tempus kommer endast att användas fram till den 12 augusti.

Ladda ned SchoolSoft-appen via länkarna nedan

Hämta i App Store Länk till annan webbplats.

Hämta i Google Play Länk till annan webbplats.