Publicerad:

De är 2022 års bästa pedagoger i Sigtuna kommun

Alla priser till årets pedagoger har nu delats ut! I år har sex personer och ett arbetslag fått utmärkelsen.

Varje år belönas pedagoger i kommunen som har visat skicklighet och kreativitet i sitt arbete. Priset lyfter medarbetare som är goda exempel inom sitt område och som arbetar på ett utvecklande och nytänkande sätt. Vem som helst kan nominera vinnare, och många elever och föräldrar har i år tagit chansen att lyfta ”sina” pedagoger.

I år fick vi in ett rekordstort antal nomineringar, över 600. Bland årets vinnare märks bland annat egenskaper som förmågan att se till varje elevs behov, kreativ användning av pedagogiska verktyg, ett engagemang och bemötande utöver det vanliga, ett sätt som motiverar eleverna till studier, samt ett tryggt ledarskap.

2022 års utmärkelser har gått till

I den ordning priserna tillkännagivits.

Sarah Knight, Praktiska Gymnasiet Märsta
Anders Åslund, Arlandagymnasiet
Zahra Govani, Steningehöjdens skola
Franziska Christoferson, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
Charlotte Herb och Kristina Henebratt, Råbergsskolan
Emre Akalp, Tingvalla förskola
Anna Abrahamsson, Pysslingen förskola i Steningehöjden

Det känns jättekul att vi i år haft rekord med hela 489 nomineringar av pedagoger inom för- och grundskola. Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling. Det har varit både rörande och roligt att läsa igenom alla fina nomineringar som kommit in. Det är med stor glädje och stolthet som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

Det är alltid lika roligt att få lyfta duktiga pedagoger. Nomineringarna kommer från såväl elever som kollegor, vilket visar på vilket bra arbete pedagogerna gör, säger utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

Här kan du läsa alla motiveringar, kriterierna en vinnare måste uppfylla samt se tidigare års vinnare.

Två kvinnor och två män håller diplom, blommor och prischeckar.

Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, tillsammans med Franziska Chistoferson, SSHL. Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, tillsammans med Emre Akalp, Tingvalla förskola. Foto: Sigtuna kommun och Marie-Therese Karlberg