Publicerad:

Gemensamma insatser för en tryggare kommun

Sigtuna kommun satsar tillsammans med Vi är Valsta och Trygg i Märsta, kommunens två Business Improvement District-föreningar (BID), på ännu fler insatser för att öka tryggheten i kommunen. Redan på lördag 14 maj är det Blåljusdagen i Märsta centrum klockan 10-16.

På Blåljusdagen i Märsta centrum får du möjlighet att träffa personer som jobbar som polis, brandmän och på kommunens trygghetscenter. Det blir tipspromenad, och kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) invigningstalar.

Hela programmet för dagen finns att se på: Blåljusdagen 14/5 – Märsta Centrum (marstacentrum.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under året kommer ytterligare satsningar att göras, bland annat sport- och fritidsaktiviteter för barn och unga genom Brobygget, riktade sommarjobb mot grupper med särskilda behov och insatser för att stärka utrikesfödda mammors egen förmåga inom områden som hälsa, föräldraskap och svenska språket.

Den utökade satsningen utgår från den avsiktsförklaring som tidigare i år tecknades mellan Sigtuna kommun, Vi är Valsta och Trygg i Märsta. Satsningarna är en del av det kommunövergripande arbetet med Samhällsbyggnadslyftet, som syftar till att minska och motverka segregationen i kommunen och stärka hela kommunens attraktivitet.

Kulturtorget i Märsta

Kulturtorget i Märsta