Publicerad:

Per Taube är Årets Företagare i Sigtuna kommun

Företagarna har tillsammans med Sigtuna kommun utsett Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sigtuna Kommun 2022. Utmärkelserna går till särskilt framgångsrika företagare på orten som uppvisar gott ledarskap, innovation och lönsamhet i verksamheten.

Bild på Per Taube, Birgitta Pettersson och Erik Andersson

Årets Företagare i Sigtuna kommun 2022 heter Per Taube och Årets Unga Företagare Erik Andersson. I mitten kommundirektör Birgitta Pettersson som suttit med i juryn.

Nomineringen till Årets Företagare har varit öppen för alla och fler än någonsin har i år varit med och nominerat sin favoritföretagare. Juryn, bestående av Birgitta Pettersson, kommundirektör, Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna Kommun, Pernilla Olsen och Yvonne Achrelius, styrelseledamöter i Företagarna Sigtuna kommun samt förra årets vinnare Marcus Cedervi och Ludwig Harrysson, har valt ut att träffa tre starka kandidater, nämligen Lotta Giesenfeld-Boman, Sigtunahöjden Hotell och Konferens AB, Malin Olsson, Olssons Kött & Delikatesser AB och Per Taube, Gelba AB för att sedan utse en vinnare.

I år har vi fått in väldigt många nomineringar på duktiga företagare så juryarbetet har varit både roligt och spännande, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Per Taube är Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare i Sigtuna kommun 2022 går till Per Taube, Gelba AB, med motiveringen:
”Genom att satsa när andra tvekar ser Per oanade möjligheter. Under tre decennier har det skapat nya stadsdelar, besöksmål och mängder av arbetstillfällen vilket gjort Per till en förbild i hela Sigtuna och Arlandaområdet. Genom att lyfta fram medarbetare och skapa starka team har visionerna blivit till verklighet, och Per är en mästare på att skapa nätverk till gagn för alla parter.”

Trots allt som Gelba kräver har Per tid till ideella uppdrag i SIPRI, Scouterna och andra organisationer, ett sätt att ge tillbaka och bidra till samhällets utveckling tillägger Björn Petersson, ordförande i Företagarna Sigtuna kommun.

Erik Andersson är Årets Unga Företagare

Utmärkelsen Årets Unga Företagare går till en ung lovande företagare under 35 år. I år har juryn utsett Erik Andersson, Emtek AB, med motiveringen:
”Att gå från fast anställning till att starta eget mitt under pandemin visar på både mod och driftighet. Med stort fokus på kvalitet och hållbarhet har företaget redan första året arbetat upp en kundkrets och tagit sig in på en marknad där det råder stor konkurrens samt gjort ett positivt resultat.”

Nästa steg är regionsfinal

Utmärkelsen Årets Företagare har delats ut i över 80 år av Företagarna. Kommunvinnarna i bägge kategorierna samlas i nästa steg i en regionsfinal och alla de regionala vinnarna går sedan vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige som hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus. Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln.