Publicerad:

Klädbytardag på Kulturlänken

Lördag 26 mars anordnar Sigtuna Museum & Art tillsammans med Sigtunabygdens Naturskyddsförening en klädbytardag. Kläder du inte längre använder kan du byta till något du behöver. Det gäller även skor och väskor.

Så här går det till: För varje plagg som du lämnar in får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg. Du kan max lämna in och byta till dag fem plagg per person. Förutom att byta kläder och fika kan du ta med dig kläder som behöver lagas, nål och tråd. Tips och trix av proffs utlovas på plats, men det är du som lagar dina kläder själv.
Klädbytardagen pågår mellan klockan 11 och 15 på Kulturlänken vid Märsta bibliotek. Allt som blir över när dagen är slut lämnas till återanvändning.

Hållbar konsumtion och produktion

Under 2022 jobbar Sigtuna Museum & Art med Agenda 2030-målet ”Hållbar konsumtion och produktion”. Det innebär att Sigtuna Museum & Art vid minst två tillfällen arrangerar prylbytardag/klädbytardag i samarbete med Sigtunabygdens Naturskyddsförening, att deras hållbarhetsevenemang riktar sig till alla åldrar och äger rum i olika kommundelar under året och att de i sina pedagogiska verksamhet i största möjliga mån använder återbruksmaterial och tar vara på material som redan finns. Påsklovet går till exempel under tema återbruk hos Sigtuna Museum & Art där det kommer finnas en cirkulär verkstad där besökare kan lära sig lappa och laga, byta punka på cykeln och skapa med återbruk i Studion.

Här kan du läsa mer om hur kommunen jobbar med Agenda 2030 och de globala målen.

Illustration när kvinna håller i klädbytardagpåse

Illustration: Erica Jacobson