Publicerad:

Premiär för Återbruket i Valsta centrum

Idag öppnade Återbruket inne i Valsta centrum. En second hand butik som drivs av socialpsykiatrin i Sigtuna kommun. Här kan invånare både lämna saker de vill bli av med eller fynda second hand.

Det var många nyfikna som kom till öppningen av den nya secondhandbutiken, som är belägen intill den nya mötesplatsen. Butiken var välfylld med allt från kläder, skor, porslin, och böcker till smycken, leksaker och DVD-skivor. För att nämna några exempel. Öppettiderna är tisdag till torsdag mellan klockan 10 och 15 och under den tiden är det möjligt att också lämna mindre saker som man vill bli av med.

Finns även på Återvinningscentralen Voltgatan

Återbruket har sedan tidigare en container på Återvinningscentralen Voltgatan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som bemannas måndagar, tisdagar och fredagar mellan klockan 12 och 14. Där går det även bra att lämna större saker, som möbler, lampor, resväskor etcetera.

Syftet med verksamheten är att socialpsykiatrins deltagare ska aktiveras i en meningsfull sysselsättning, som också bryter den sociala isoleringen som varit ännu värre under pandemin. Alla pengar som kommer in återinvesteras i verksamheten.

Butiken är kontantfri. Betalning görs med swish eller med kort.

Bild från invigningen av Återbruket i Valsta

Annika Vogel, förvaltningschef på äldre- och omsorgsförvaltningen och Patrick Magnusson, verksamhetschef på omsorgen för funktionsnedsatta och socialpsykiatrin, ville inte missa invigningen av Återbruket i Valsta centrum.