Publicerad:

Annika Bröms blir ny näringslivschef i Sigtuna kommun

Nu är det klart vem som blir ny näringslivschef i Sigtuna kommun. Hon heter Annika Bröms och är en välkänd profil i kommunen – både bland företagare och hockeyfantaster.

Annika Bröms kommer närmast från Svenskt Näringsliv där hon haft rollen som regionchef i Stockholm och nationellt ansvarig för SME-frågor (små- och medelstora företag). Annika Bröms är också aktiv i kommunens föreningsliv. Hon sitter sedan flera år tillbaka med i styrelsen för Wings HC och hon är också en av damspelarna i Wings Ladies.

Jag är oerhört glad över att kunna presentera vår nya näringslivschef. Annika har en gedigen kompetens inom näringslivsområdet och med hennes erfarenhet av att arbeta inom Svenskt Näringsliv så har hon goda möjligheter att leda det strategiska arbetet för att skapa ett ännu bättre företagsklimat i Sigtuna kommun, säger Birgitta Pettersson, kommundirektör i Sigtuna kommun.

Annika Bröms ser fram emot sin nya roll.

Jag har en djup förståelse för företagens behov. Deras perspektiv sitter i min ryggrad. Det känns spännande och meningsfullt att ta med sig det in i kommunens förändringsarbete för att skapa Sveriges bästa företagsklimat. I Sigtuna kommun finns också en stark tillväxt och en stor bredd av olika företag och branscher, samt ett engagemang från både ledningen, politiker och tjänstemän, som gör det möjligt att nå dit, säger Annika Bröms.

Annika Bröms tillträder sin nya tjänst i Sigtuna kommun den 28 maj.

Bild på näringslivschef Annika Bröms

Annika Bröms tillträder sin nya tjänst som näringslivschef i Sigtuna kommun den 28 maj. Foto: Ernst Henry Photography AB