Publicerad:

Många aktiviteter för seniorer på våra Träffpunkter

Äntligen är restriktionerna släppta och vi kan träffas fysiskt igen. Det innebär också flera fasta aktiviteter för seniorer på Träffpunkterna i Märsta och Sigtuna.

Om du som senior vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns Träffpunkten i Märsta centrum och Träffpunkten i Sigtuna stad. Där får du möjlighet till nya sociala kontakter. Välj mellan senioryoga i Märsta på måndagar, mjukisgympa i Sigtuna på onsdagar, Onsdagscafé i Märsta på onsdagar, Väntjänstens Café i Sigtuna på torsdagar och karaokesång i Märsta varannan söndag.

Aktiviteterna är öppna för alla seniorer även om det ibland är olika föreningar som står bakom evenemanget, säger Ulrika Mensch, kommunens äldrepedagog och aktivitetsutvecklare.

Ett stort arbete har gjorts för att få igång aktiviteter som passar och önskas av målgruppen. Först genomfördes en medborgardialog för att höra om önskemålen, sedan togs förslag fram och parallellt med detta har mycket tid lagts på att skapa ett nära och gott samarbete med pensionärsorganisationerna.

Aktiviteterna på Träffpunkterna smög igång redan i höstas och det är härligt att se att de nu är igång på riktigt, säger Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

Träffpunkterna ska vara ett trevligt ställe där man umgås med ett varierat utbud av aktiviteter.

Vissa dagar kan man njuta av allsång och musikunderhållning och andra dagar bjuds det på föreläsningar om exempelvis framtidsfullmakt, liten kurs i dataspel eller frågesport, säger Ulrika Mensch.

På vår evenemangssida hittar ni mera information om våra aktiviteter för seniorer.

Håll även utkik efter Träffpunkternas kalendarium som annonseras i tidningen ”Mitt i Sigtuna” sista lördagen varje månad.