Publicerad:

Högstadiet på Steningehöjdens skola får egen byggnad

Till skolstart hösten 2022 kommer högstadieeleverna på Steningehöjden att få en egen ny byggnad. Egen matsal, större uppehållsrum och kafédel är några av nyheterna.

Rektor Helena Eriksson framför bygget av ny högstadiedel på Steningehöjdens skola. Foto: Sigtuna kommun

Helena Eriksson är rektor på Steningehöjden och är väldigt nyfiken på den nya byggnaden och ser fram emot att flytta in.

Vi ser stora fördelar med att högstadiet får en egen del. Jag ser fram emot att kunna erbjuda alla elever anpassade lokaler. Från i höst kommer de yngre eleverna inte behöva promenera från paviljonger för att ha lunch, mellanmål och frukost. Vi kommer att ha en avdelning för NO-undervisning med modern utrustning. Vi kommer även att ha slöjdsalar som är anpassade för årskurs 7-9, säger rektor Helena Eriksson.

Det nya högstadiet kommer att ha större uppehållsutrymmen för eleverna att vistas på under rast och det kommer att finnas en kafédel. De äldre eleverna får en egen matsal, något som Helena Eriksson säger skapar förutsättningar för en lugn lunchmiljö för både yngre och äldre elever.

Elever som idag går i årskurs 8 fick vara med och rita skolgårdsförslag. Det har varit viktigt att få till ytor för rörelse. Även inomhusmiljön kommer eleverna kunna vara med och tycka till om.

Inför planeringen av skolgården fick de träffa arkitekterna under en heldag och ta fram förslag och framföra önskemål. Det ska bli spännande att se vad slutresultatet blir. Jag vet att det kommer att finnas fotbollsplan, pingisbord, basketkorgar och sociala ytor att träffas på. Jag är väldigt nyfiken på hur miljön nedanför den stora trappan ner mot ängen kommer att se ut.

Helena Eriksson har redan börjat längta till höstens skolstart och säger att just det naturnära läget är så fint med Steningehöjdens skola. Det är även något som personalen uppskattar eftersom det ger en bredd av möjligheter i undervisningen.

Jag älskar verkligen mitt jobb och att få gå till jobbet och göra skillnad tillsammans med all värdefull personal är det som driver mig! Att få ge elever möjlighet att lyckas, men också som chef få ge personalen en god arbetsmiljö. Förutsättningarna kommer bli ännu bättre med vår nya byggnad. Vi kommer till exempel få anpassade personalutrymmen.

Steningehöjdens skolas, bygget av ny högstadiedel. Foto: Sigtuna kommun