Publicerad:

Nu öppnar vi upp igen

Idag tas de flesta restriktionerna bort i samhället. Så även hos oss. Simhallarna, Trygghetscenter och Drakegården är några av de verksamheter som återigen öppnar upp för allmänheten.

Samtliga restriktioner inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde tas bort från och med idag den 9 februari. Det innebär bland annat att de restriktioner som rört publikbegränsningar, stängda omklädningsrum och inställda inomhuscuper och läger inte längre ligger kvar. Och våra simhallar, som haft stängt för allmänheten sedan den 23 december, har återigen öppet enligt sina ordinarie tider.

Välkomna tillbaka till Trygghetscenter och Drakegården

Detsamma gäller Trygghetscenter som från och med idag har öppet vardagar mellan klockan 9 och 14. Drakegården i Sigtuna stad öppnar enligt ordinarie öppettider från och med imorgon, torsdag, med öpettiderna måndag till fredag klockan 8 till 16 och lördagar klockan 11 till 15.

Råd och rekommendationer som kvarstår

Vissa råd och rekommendationer kommer fortsatt ligga kvar. Det gäller bland annat särskilda råd till ovaccinerade, och att alla som får symtom på covid-19 bör stanna hemma och undvika kontakt med andra. För att skydda de mest sårbara finns även riskreducerande åtgärder inom hälso- och sjukvården kvar.

Här kan du läsa mera om vilka restriktioner som tas bort den 9 februari och vilka råd och rekommendationer som är kvar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För ytterligare information kring våra verksamheter hänvisar vi till respektive verksamhet här på webbplatsen.

Drakegården sett från stora gatan med det nya infofönstret. Fotograf: Sigtuna kommun