Publicerad:

Fritidsbanken invigd

I fredags invigde vi Fritidsbanken i Sigtuna kommun. I nyrenoverade lokaler på Stationsgatan 4 i Märsta kan du nu låna det mesta du behöver för en aktiv fritid.

En man håller tal utanför entrén till Fritidsbanken.

Lars Björling (SfS) invigningstalar utanför Fritidsbanken. Foto: Sigtuna kommun

Äntligen var det dags. Efter en längre tid med insamling av utrustning och förberedelser av lokalen har Fritidsbanken nu öppnat med ett stort utbud av sport- och fritidsprylar för utlåning på Stationsgatan 4 i Märsta. Klockan 14.00 fredagen den 4 februari höll kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) tal och klippte ceremoniellt det blågula bandet som markerar Fritidsbankens officiella öppnande.

Det här är hållbarhet i ordets rätta bemärkelse! sa Lars Björling bland annat när han beskrev Fritidsbankens verksamhet.

Till själva invigningsceremonin var ett mindre antal gäster inbjudna på grund av de rådande restriktionerna. Därefter öppnades firandet upp för allmänheten. Ett begränsat antal personer fick vistas i lokalerna samtidigt och utanför serverades dryck och tilltugg.

En man klipper ett invigningsband som sitter fast mellan två hockeyklubbor framför en entré. 

Lars Björling (SfS) klipper bandet som inviger Fritidsbanken i Sigtuna kommun. Foto: Sigtuna kommun

Tre personer klappar händerna utanför entrén till Fritidsbanken efter att invigningsbandet är klippt.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) applåderar tillsammans med nämndens vice ordförande Karolina Holst (M) och förvaltningschef Lars Palmér. Foto: Sigtuna kommun

En man iklädd jacka och mössa med Fritidsbankens logga håller upp dörren till en lokal.

Ola Holmberg, platsansvarig för Fritidsbanken i Sigtuna kommun, håller upp entrédörren. Foto: Sigtuna kommun

Framöver kan du besöka Fritidsbanken under våra ordinarie öppettider på onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar. Välkommen hit för att låna eller skänka utrustning! Vi fortsätter också med att både låna ut och samla in utrustning på andra platser såsom på isbanan vid Valsta torg och i simhallarna. Läs mer om allt detta på Fritidsbankens webbsida.

Fritidsbankens webbsida

Entré till en lokal med grönmålade väggar och hockey- och innebandyklubbor längs väggen.

Fritidsbankens grönmålade entré. Foto: Sigtuna kommun

En badmintonfjäder, några bollar och ett par skor i närbild i en lokal med sportutrustning längs väggarna.

På Fritidsbanken i Sigtuna kommun kan du låna all möjlig sport- och fritidsutrustning. Foto: Sigtuna kommun

Fritidsbanken i Sigtuna kommun drivs av kommunens kultur- och fritidsförvaltning. Fritidsbanken är ett ideellt initiativ vars verksamhet bygger på lokalt och långsiktigt engagemang. Den första Fritidsbanken startades år 2013 i Värmland. Nu finns Fritidsbanken på orter över hela landet.

Fritidsbankens webbsida

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling företräder det politiska partiet Samling för Sigtuna (SfS). Nämndens vice ordförande Karolina Holst representerar Moderaterna i Sigtuna kommun (M).