Publicerad:

Fritidsbanken invigs 4 februari - välkommen

För att främja folkhälsan för kommunens invånare öppnar Fritidsbanken upp på Södergatan 4 i Märsta. Här finns det mesta för ett aktivt liv att låna.

Padelrack, skridskor och benskydd. Tennisbollar, snowbords, flytvästar och fotbollsskor. Hjälmar, skidor, isdubbar och pingisrack.
På Fritidsbanken finns all tänkbar utrustning att låna utan kostnad. Tanken är att alla som vill ska ha möjlighet att prova olika idrotter och utöva diverse friluftssysslor.

Fritidsbanken kommer även att jobba uppsökande i samarbete med olika aktörer som exempelvis skolor, fritidsverksamheter, förenings- och näringsliv.

På invigningsdagen kommer det att sättas upp som en liten campingplats med grill, bänkar, fällar med mera utanför Fritidsbankens nyrenoverade lokal och det kommer att serveras dryck och tilltugg till besökarna där.

På grund av rådande restriktioner kommer det finnas en begränsning på hur många personer som kan vara inne i lokalen samtidigt.

I höstas började Fritidsbanken att efterlysa utrustning från privatpersoner och föreningar, utrustning som bara låg till ingen nytta och det har varit ett mycket bra gensvar.
Även fortsättningsvis tar Fritidsbanken mer än gärna emot utrustning som av en eller annan anledning inte används av ägaren längre.

Under vinterlovet tjuvstartade även utlåningen.
Flera hundra besökare i alla åldrar kom då till isbanan vid Valsta torg, lånade skridskoutrustning av Fritidsbanken och var med i den skridskoskola som anordnades.
Eftersom det var ett så uppskattat event, har det fortsatt på helgerna och kommer så göra fram till och med Sportlovet.

Välkommen på invigning av Fritidsbanken
Datum: 4 februari 2022
Tid: Klockan 15-18
Adress: Stationsgatan 4, Märsta

Här kan du läsa mer om Fritidsbanken, öppettider med mera.

Fritidsbanken entré

På fredag den 4 februari 2022 öppnar Fritidsbanken upp på Stationsgatan 4 i Märsta. Från klockan 15.00 bjuds det på dryck och tilltugg utanför den nyrenoverade lokalen. Syntolkning: En dörr står på glänt och bredvid står det Fritidsbanken med vita bokstäver på en stor grön skylt. Foto: Sigtuna kommun