Publicerad:

Tips på vinteraktiviteter

Vill du ge dig ut i naturen? Du vet väl om att vår kommun har allt att erbjuda; från isbanor, längdskidspår och vandringsleder, till en egen slalombacke.

Människor åker skridskor på en isbana i samhället

I Sigtuna kommun finns många möjligheter till friluftsliv och motion, bland annat fina vandrings- och cykelleder, löpspår, naturområden och parker. Här kommer några förslag på vad vår kommun har att erbjuda när det kommer till vinteraktiviteter.

Skridskor

Vill du åka skridskor utomhus? Vi spolar och plogar kontinuerligt upp våra isbanor. Vi har även plogat upp en slinga på Sigtunafjärden som är cirka 1,5 km lång. Det har även plogats fram en mindre yta intill strandptromenaden som ger möjlighet till lek och spontanidrott.
Vi vill dock uppmana alla som ger sig ut på isen att iaktta försiktighet. Här finns du information om isarna.

Slalom

Är man sugen på att åka utför finns Sigtunafjället. Slalombacken ligger alldeles intill Prästängshallen i Sigtuna stad och drivs av Sigtuna Alpina Klubb. Besök Sigtuna Alpina Klubb på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information om öppettider.

Vandringsleder

Varför inte bara ge sig ut i naturen med lite grillkorv och bröd. Vi har många leder, stigar och promenadstråk. Vissa leder är kortare och andra sträcker sig över kommungränsen. På flera platser finns grillplatser, bänkar och rastbord.

Längdskidor

På skidspår.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan man se aktuell status på längskidspåren i vår kommun. Skidspår finns, när vädret tillåter, vid Arlandastads golfbana, Hällsbo, Pinbacken, Sigtunabygdens golfbana och Skepptuna golfklubb.

Jullov

På jullovet ska man ha roligt, därför finns det extra aktiviteter under julledigheten för dig som är ung i Sigtuna kommun.