Publicerad:

Så påverkas våra verksamheter av de nya restriktionerna

Kultur- och fritidsnämnden har med anledning av de nya restriktionerna fattat beslut om inskränkningar inom sina verksamhetsområden. Det innebär bland annat att simhallarna tillfälligt kommer hålla stängt för allmänheten och att inomhuscuper- och läger ställs in.

Folkhälsomyndigheten och regeringen har beslutat om en rad tillfälliga restriktioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att bromsa smittspridningen av covid-19. Det påverkar även våra verksamheter inom kultur och fritidsområdet. Utgångspunkten i nedan beslut har varit att barn- och ungdomsverksamhet (barn och unga födda 2002 eller senare) ska påverkas så lite som möjligt. Beslutet gäller från och med den 23 december 2021 till och med den 16 januari 2022.

Från och med den 23 december gäller följande:

• Verksamheter kan bedrivas under förutsättning att gällande rekommendationer,
riktlinjer och lagstiftning kan upprätthållas.

• Allmänhet kan boka lokaler, matsalar och mötesplatser för tillställningar med max 50 deltagare, övriga bokningar under perioden 23 december 2021 till 16 januari 2022 tas bort.

• Samtliga inomhusanläggningar för idrott är stängda för cuper och läger som inte innebär yrkesmässig utövning.

• Samtliga tidsbundna tränings- och simkort på kultur- och fritidsnämndens simhallar pausas.

• Simhallarna är stängda för allmänheten. Undantag är Midgårdsbadet som håller öppet för invånare som av medicinska eller rehabiliteringsskäl har behov av sim- och rehabiliteringsträning samt för förenings- och skolaktiviteter.

Simbassäng utan människor i, inomhus med stora fönsterpartier på bortre långsidan.

Simhallarna är från och med den 23 december tillfälligt stängda för allmänheten.