Publicerad:

Skärpta restriktioner vid Sigtuna kommuns evenemang

Den 12 januari skärps restriktionerna ytterligare för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus.

För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare. Deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen.

För evenemang med fler än 50 deltagare krävs dessutom vaccinationsbevis.

Hur kommer du att påverkas?

För att du ska känna dig trygg när du besöker evenemang arrangerade av Sigtuna kommun inför vi begränsat antal platser och ser till att det finns mellanrum mellan platserna. Detta kan innebära att det blir ett mellanrum mellan platserna för dig och ditt sällskap.

Vid evenemang med fler än 50 deltagare kommer vi att kontrollera och verifiera vaccinationsbevis och ID-handling. Du som är 18 år och äldre ska kunna uppvisa giltigt vaccinationsbevis som styrker att du är fullvaccinerad. Beviset kan uppvisas antingen i digitalt format eller i pappersform.

Personer under 18 år eller som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna. Om orsaken är medicinska skäl ska detta styrkas med läkarintyg.

Du som inte kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis kommer att nekas inträde till evenemang arrangerade av Sigtuna kommun med fler än 50 deltagare.

Föreningar och externa arrangörer

Varje enskild arrangör som arrangerar evenemang i Sigtuna kommuns lokaler ansvarar för att vidta åtgärder enligt gällande restriktioner.

Kontroll av vaccinationsbevis

Vi kommer att kontrollera vaccinationsbevisen med hjälp av en app som skannar av QR-koden på ditt bevis. Vaccinationsbeviset visar du antingen upp digitalt i din telefon eller i utskriven pappersform. I appen framgår din identitet och om du är fullvaccinerad. Du kommer också att behöva styrka din identitet med giltig ID-handling.

Kom i god tid till evenemanget

Inpasseringen till våra evenemang kan komma att ta längre tid än vanligt. Vi ber dig därför att komma i god tid och vara förberedd att visa upp din biljett, ditt vaccinationsbevis och giltig ID-handling.

Återköp av biljetter

Du som redan har en bokad biljett till något av Sigtuna kommuns evenemang och är ovaccinerad kan få pengarna tillbaka för biljetten. Det gäller också om du inte har hunnit få ditt vaccinationsbevis utfärdat.

Återköpet ska ske senast 24 timmar före evenemanget börjar. Återköpet görs via Nortics kundtjänst på telefonnummer 0455-619 700. Ha ditt ordernummer till hands.

Nortics webbplats Länk till annan webbplats.

Återbetalningen sker via Klarna. Endast biljettpriset återbetalas och inte eventuell försäkrings-, service-, leverans- och distributionsavgift. Observera att det i nuläget kan dröja längre än vanligt innan du får tillbaka pengarna på kontot.

Tack för ditt samarbete och förståelse!