Publicerad:

Trafikstörningar i samband med ministerrådsmöte

Den 1-3 december bjuder Sveriges utrikesminister in sina kollegor i OSSE-regionen för att delta i ett årligt utrikesministermöte. Trafiken kommer att påverkas under den här perioden.

Mötet genomförs på konferenscentret Scandinavian XPO vid Arlanda. Omkring 600 delegater från olika OSSE-länder, internationella organisationer med flera kommer att delta. Svensk och internationell media är inbjudna för att bevaka mötet.

Delegater kommer bland annat att eskorteras till och från mötet. Området kring Scandinavian XPO men även Arlandaområdet som helhet kommer att påverkas på olika sätt under hela veckan. Företagare, kunder, leverantörer och besökare kommer att påverkas i olika utsträckning då det kommer att få konsekvenser för tillgänglighet till lokaler, platser och vägar.

Vissa tidpunkter kommer polisen stänga av tillfartsvägarna till och från Scandinavian XPO. Vid dessa tidpunkter kommer berörda företag inte att kunna ta sig till och från sina lokaler. Andra tidpunkter blir det kortare stopp i trafiken i och kring Arlanda.

Polisens ambition är att så snart som möjligt informera berörda företag hur trafiken kommer att påverkas, men utifrån ett säkerhetsperspektiv är det inte alltid möjligt att i förväg meddela exakta tider och platser för avstängningar. Under de aktuella dagarna kommer vi att kommunicera via polisen.se.

En rekommendation redan nu är att förbereda sig på att i möjligaste mån använda andra färdmedel under den tid mötet genomförs, exempelvis att färdas med den tågtrafik som stannar vid Arlanda station.

Läs mer om hur trafiken påverkas med anledning av mötet på polisens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..