Publicerad:

Sverige öppnar upp –men besöksrestriktionerna är kvar på våra äldreboenden

Från och med den 29 september tas många restriktionerna bort ute i samhället, men när det gäller kommunal vård och omsorg är restriktionerna kvar för att minska risken för smittspridning i dessa verksamheter.

Myndigheterna har beslutat att restriktionerna ska lätta från och med 29 september Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och att samhället succesivt ska återgå till det normala. Det gäller också för de flesta av Sigtuna kommuns verksamheter, bortsett från vård och omsorg. Region Stockholms rekommendationer och riktlinjer för kommunal vård och omsorg är kvar för att minska risken för smittspridning.

Fortsätter använda munskydd

Sigtuna kommun fortsätter därför arbeta utifrån de redan framtagna och gällande riktlinjer för covid-19 inom kommunal vård- och omsorg även efter den 29 september. Det innebär bland annat att personal inom vård och omsorg fortsätter använda munskydd och skyddsutrustning, jobbar med smittspårning och anpassar vårdens lokaler för att minimera smittspridning.

Besöksrestriktioner kvar

Besöksrestriktionerna på våra särskilda boenden och inom omsorgen kommer också se ut som tidigare. Kontakta respektive boende för att ta del av hur det fungerar på just det boende som du vill besöka. Du hittar dem här.