Publicerad:

Fritidsbanken smygstartar med insamling på simhallar

Snart öppnar Fritidsbanken i Sigtuna kommun, stället dit du ska gå om du behöver låna någon form av sport- eller fritidsutrustning. Medan vi letar efter en lämplig lokal för verksamheten kan du hjälpa oss att fylla på med saker att låna ut.

Två svarta kärl med gröna dekaler på med Fritidsbankens logga och annan information i text.

Foto: Sigtuna kommun

Har du sport- och fritidsutrustning som inte längre används? Det kan vara skridskor som blivit urväxta, skidor som är för korta eller rockringar som intresset falnat för. Lämna gärna in dem till oss! Inom kort ska nämligen Fritidsbanken öppna i Sigtuna kommun. Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast för sport- och fritidsprylar som alla kan låna gratis i upp till 14 dagar.

Inför öppningen tar vi tacksamt emot all typ av sport- och fritidsutrustning. Från och med den 13 september kan du lämna in din utrustning i våra insamlingskärl på Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter. Du kan lämna utrustningen under badens ordinarie öppettider. Underlätta gärna sorteringen för oss genom att exempelvis knyta ihop skridskor och fotbollsskor som hör ihop.

Antalet inlämningsställen kan komma att utökas inom kort. Under tiden arbetar vi för att hitta en lämplig lokal, centralt placerad i Märsta, att öppna Fritidsbankens verksamhet i. Vi hoppas kunna öppna så snart som möjligt.

Fritidsbanken