Publicerad:

Nu kan även yngre vaccinera sig i Vikingahallen

Från och med den här veckan kommer även 16- och 17-åringar kunna boka tid för att vaccinera sig mot Covid-19 i Vikingahallen. Tider bokas via appen Alltid Öppet och vaccinationen är gratis.

Alla som är födda 2005 eller tidigare kan få vaccin mot covid-19. Det är alltså alla som är äldre än 16 år eller som fyller 16 år i år.
Vaccinationen skyddar dig från att bli allvarligt sjuk av covid-19 och minskar också risken att du smittar andra. För att få full effekt av vaccinet måste du ta både dos 1 och dos 2.

Giltig frånvaro

Både Arlandagymnasiet och Praktiska Gymnasiet i Märsta ger giltig frånvaro för elever som har en inbokad tid för vaccination.

Du bokar tid för vaccination via appen Alltid Öppet. Om du inte har möjlighet att boka digitalt, till exempel för att du saknar BankID eller har behov av att boka på andra språk, kan du ringa telefonbokningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Här kan du läsa mera om du gör för att boka tid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bild på Vikingahallens logga

Från och med den här veckan kan alla som är födda 2005 eller tidigare boka tid för vaccination mot Covid-19 på Vikingahallen.