Publicerad:

Kurser och träffar för föräldrar i höst

Visste du att vi kan vara ett stöd för dig även som förälder? I höst erbjuder vi tre olika kurser beroende på din livssituation.

Tecknad bild med två barn på var sin sida en mamma. Barnen drar i mamman åt varsitt håll. Mamman tittar på en vägskylt med orden tråkigt, dåligt, roligt, rätt, bra och fel som pekar i olika riktningar.

Illustration: Cecilia Torudd

Har du barn mellan 3 och 12 år?

Då kan du anmäla dig till vårt ”ABC föräldraskapsstöd”. Vi bjuder in till fyra träffar med teman som självkänsla, konflikter och starka relationer. Då får du också möjlighet att diskutera föräldraskap med andra.

Vi startar den 14 september. Läs mer och anmäl dig senast samma dag som någon av kurserna startar.

Har du en ungdom mellan 13 och 19 år?

Alla i Sigtuna kommun som har en tonåring hemma kan nu delta i en föräldragrupp eller en onlinekurs som ska stärka relationen mellan vuxen och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra. Det här är en del av ett forskningsprojekt som leds av Karolinska institutet.

Föräldragrupp och onlinekurs startar den 15 september och genomförs fyra gånger.

Läs mer och anmäl dig direkt till Karolinska institutet senast den 9 september

Har du separerat och har barn?

Har du separerat och har svårt att komma överens med ditt ex om barnen? Då kan du delta i Familjerättsbyråns utbildning och samtalsgrupp om stödjande föräldraskap, och få tips om vad du kan göra för att underlätta för ditt barn.

Läs mer och anmäl dig direkt till Upplands Väsby kommun, som samordnar tre träffar under hösten. Vi arrangerar två grupper med start den 12 oktober respektive den 21 oktober.