Publicerad:

Bättre användarvänlighet för vårdnadshavare med Unikum

Nästa vecka är det skolstart och då introducerar Sigtuna kommuns förskolor och skolor också ett mer användarvänligt och enhetligt system för att följa barnens lärande, Unikum. Oavsett om barnen är 1 eller 17 år kan vårdnadshavare via en app enkelt följa hur det går i skolan.

Snart kommer eleverna i Sigtuna kommun tillbaka till en ny termin och då är det också start för systemet Unikum för information, kommunikation och planering. Unikum införs i alla våra kommunala skolor - förskolor, grundskolor och gymnasieskolan. Syftet är att det ska bli lättare för dig som vårdnadshavare att få information och följa ditt barns lärande – och slippa byta system när eleven går vidare till nästa skolstadium.

Mer information och instruktioner om våra system kommer till vårdnadshavare i samband med skolstarten i augusti. Men i korthet gäller det här:

Förskola
Unikum blir från och med hösten huvudkällan för all information och kommunikation. I Unikum samlar vi all information som har med ditt barns lärande att göra, till exempel veckobrev och utvecklingssamtal.

Våra förskolor kommer även i fortsättningen att använda plattformen Tempus för att du ska kunna schemalägga vilka dagar och tider som ditt barn är i förskolan. Här kan du också frånvaroanmäla ditt barn och anmäla om någon annan än du hämtar barnet.

Som tidigare görs ansökan och uppsägning av plats i förskolan via Sigtuna kommuns webbplats sigtuna.se.

Två appar till hjälp: Unikum Familj och Tempus

Grundskola/fritids
Unikum blir från och med hösten huvudkällan för all information och planering. I Unikum samlar vi all information som har med ditt barns lärande att göra, till exempel veckobrev och utvecklingssamtal. Frånvaro och sjukanmälan för grundskolan anmäls även i fortsättningen i Dexter eller via talsvar.

Fritidshemmen kommer även i fortsättningen att använda plattformen Tempus för att du ska kunna schemalägga vilka dagar och tider som ditt barn är på fritids. Här kan du också frånvaroanmäla ditt barn och anmäla om någon annan än du hämtar barnet.

Som tidigare görs ansökan och uppsägning av plats i grundskolan och på fritids via Sigtuna kommuns webbplats sigtuna.se.

Två appar till hjälp: Unikum Familj och Tempus

Gymnasium
Unikum blir från och med hösten huvudkällan för all information på Arlandagymnasiet. I Unikum samlar vi all information som har med ditt barns lärande att göra, till exempel omdömen i pågående kurser och information inför utvecklingssamtal.

Frånvaro och sjukanmälan för gymnasiet anmäls även i fortsättningen i Skola24.

En app till hjälp: Unikum Familj