Publicerad:

Sigtunaföretagare nominerad till kungens pris Årets Nybyggare

Företagaren Andie Lahdo, vd på ABS Wheels, är en av de nominerade till utmärkelsen Årets Nybyggare. Priset delas ut till företagare med utländsk bakgrund.

Andie Lahdo är vd för ABS Wheels i Arlandastad

Idag blir det tårta och läsk hos ABS Wheels i Arlandastad. Företagets vd Andie Lahdo har blivit nominerad till H.M Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare, ett pris som instiftats av stiftelsen IFS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att lyfta fram duktiga entreprenörer med utländsk bakgrund.

ABS Wheels arbetar med försäljning av däck och fälgar och Andie Lahdo har också tidigare fått pris för sitt företagande. Bland annat blev han 2019 Årets företagare i Sigtuna kommun.

Juryn för priset Årets Nybyggare bedömer företagare med utländsk bakgrund efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, personlig integritet och innovation.

Andie Lahdo är välförtjänt nominerad till Konungens pris. Som god ambassadör för kommunen visar han vägen med sitt entreprenörskap och innovativa tänk samt att han gärna delar med sig av sina erfarenheter och inspirerar andra att bli företagare. Vi håller tummarna för Andie vid prisutdelningen, säger näringslivschef Mathias Forsberg.

Bland de nominerade utses regionala vinnare i september. Vinnarna från de fem regionerna blir sedan finalister i en nationell tävling, som avgörs senare under hösten.