Publicerad:

FRGs uppdrag avslutas den 30 juni

I över ett års tid har Frivilliga Resursgruppen, FRG Sigtuna, på uppdrag av Sigtuna kommun samordnat de civila hjälpinsatserna i vår kommun under den pågående pandemin. I och med att allt fler i riskgrupperna har vaccinerats kommer detta uppdrag att avslutas den 30 juni.

FRG har utfört enklare men viktiga ärenden åt människor som varit i riskgrupp, sjuka eller i självkarantän. Bland annat har de handlat mat eller andra förnödenheter, utfört apoteksärenden, lånat böcker på bibliotek och hämtat paket.

Den pågående pandemin har påverkat oss starkt, både som samhälle och individer. Den här perioden har också visat prov på vår förmåga att anpassa oss efter förutsättningarna och komma fram med lösningar för att hjälpa varandra i svåra stunder. Ett lysande exempel på det är Sigtuna kommuns samarbete med Frivilliga Resursgruppen (FRG). Vi vill rikta ett stort tack till FRG som gjort skillnad på riktigt för våra invånare i Sigtuna kommun – i både stort och smått, säger Birgitta Pettersson, kommundirektör i Sigtuna kommun.