Publicerad:

Första spadtaget för nya brandstationen

Efter mycket projekterings- och planeringsarbete har själva bygget av Brandkåren Attundas nya brandstation påbörjats. På tisdagen 22 juni tog kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) det första symboliska spadtaget.

Den nya brandstationen kommer att ligga i korsningen av väg 263 och 255, vid platsen som går under namnet ”tullen”, och planeras vara stå klar om ett år.

På tisdagen 22 juni tog Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, det första symboliska spadtaget. Han säger:

- Äntligen påbörjas byggnationen av den nya, moderna brandstationen som ska betjäna hela kommunen. Placeringen och det faktum att brandstationen kommer vara bemannad med fast personal dygnet runt, gör att utryckningstiderna kommer minska i stora delar av kommunen och säkerheten för kommuninvånarna öka. Det har givetvis varit centralt i planeringsarbetet för den nya stationen.

Martin Öhrstedt, Förbundsdirektör/Räddningschef, säger:

-Det gläder mig att vi nu tillför Sigtuna kommun en modern, funktionell och hållbar brandstation som också rent estetiskt kommer passa in i den unika miljön kring Sigtunatullen. Den strategiska placeringen är optimal och medför en god service åt hela kommunen.

Första spadtaget för nya brandstationen

Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, tar ett första spadtag för den nya brandstationen i Sigtuna kommun. Han gör det tillsammans med Emma Feldman (M), ordförande i förbundsdirektionen och Martin Öhrstedt, Förbundsdirektör/Räddningschef. Foto: Sigtuna kommun Syntolkning: Tre personer står vid en jordhög och håller i varsin spade