Publicerad:

Tips på påskaktiviteter

I Sigtuna kommun är det alltid nära till natur, kultur och levande landsbygd. Vill du inte ge dig ut i naturen under påsklovet kan du istället skapa konst hemifrån efter konstnärers instruktioner eller prova på olika sporter.

Flicka sminkad som en påskkärring. Foto:Cecilia Möller/Johnér

Foto: Cecilia Möller/Johnér

Stigar, vandringsleder och cykelvägar

Här finns många möjligheter till friluftsliv och motion, bland annat fina vandrings- och cykelleder, löpspår, naturområden och parker. Varför inte bara ge sig ut i naturen med lite grillkorv och bröd. Vi har många leder, stigar och promenadstråk. Vissa leder är kortare och andra sträcker sig över kommungränsen. På flera platser finns grillplatser, bänkar och rastbord.

Naturområden och naturreservat

Här finns tio naturreservat med olika livsmiljöer och naturvärden. Vi arbetar aktivt med att sköta och utveckla de olika naturvärdena, liksom med att göra reservaten tillgängliga för alla som vill besöka dem.

Runstensjakt i Sigtuna – Runornas hemligheter

För dig som vill ha en kortare barn- och familjevänlig runvandring.

Här kan du ladda ner vår runstensjakt, Runornas hemlighet. Pdf, 9 MB, öppnas i nytt fönster. Den går också att hämta på Sigtuna museum och ValstaKonst.

Påsklovsaktiviteter för unga

Vecka 13 är det påsklov i Sigtuna kommun. I år är det inte som vanligt. Många av våra anläggningar är stängda på grund av den rådande pandemin men trots allt ordnas en del aktiviteter för barn och unga. På påsklovssidan hittar du alla aktiviteter.