Publicerad:

Förvandlingen av Sätuna torg har börjat

År 2024 är målet att en livfull stadsmiljö ska ha växt fram precis vid Märsta station. Efter omvandlingen av Sätuna torg kommer det att erbjudas både boende och service.

Visionsbild över ett framtida Sätuna torg i Märsta.

Visionsbild för Sätuna torg i Märsta. Illustration: Kanozi arkitekter

Den här omvandlingen kan man se som ett startskott för Märsta. Att gå från dagens pendlarförort till att bli en stad. Så detta är något nytt som kommer att sätta nya årsringar i Märstas historia, säger Lars Svensson, planarkitet.

Sigtuna kommun och SigtunaHem arbetar i nära samarbete med att skapa ett nytt Sätuna torg och Sigtunahem planerar att bygga cirka 110 lägenheter, där bostadsrätter och hyresrätter varvas. Dessutom kommer det att erbjudas över 2000 kvadratmeter yta för olika typer av service eller liknande. Första inflyttning är tänkt att ske vintern 2023/2024 och redan nu finns möjlighet att anmäla intresse för bostad eller lokal.

Sigtuna kommun kommer att rusta upp själva torget och skapa en ny lokalgata.

Sätuna torg kommer att ha ett av de bästa lägena i hela regionen. Vi ligger precis mitt emellan Uppsala och Stockholm och bor man här – på Sätuna torg – så har man gångavstånd till hela regionen, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande.

Här kan du läsa mer om utvecklingen av Sätuna torg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.