Publicerad:

Polisen utreder mord samt mordbrand i Sigtuna

Följande information kommer från polisen med anledning av nattens händelser.

Det pågår flera större insatser i Sigtuna under dagen efter en mordbrand och ett mord natten mot måndagen den 1 mars.

Vid lunchtid under måndagen brinner det fortfarande i en skola i Sigtuna, räddningsarbetet är igång och händelsen utreds som mordbrand. Teknisk undersökning av brottsplatsen påbörjas när branden är släckt. Polisen finns på plats vid skolan som är utrymd och inga elever finns på plats. Den gärningsperson som greps i samband med hotet mot skolan under torsdagen förra veckan sitter sedan samma dag frihetsberövad och är således inte misstänkt i ärendet.

Polisen har även inlett en förundersökning om mord efter det att en avliden person påträffades natten mot måndagen. Målsägande är identifierad och är minderårig.

Polisen kan i dagsläget varken utesluta eller bekräfta kopplingar mellan händelserna i Sigtuna under natten och händelsen vid skolan i Sigtuna under torsdagen förra veckan.

Polisen är på plats i Sigtuna under dagen och kvällen med förstärkt resurs. Har du uppgifter till polisen som är relevanta i dessa ärenden så ring polisen på 114 14 eller gå in på polisen.se/tips Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om det gäller pågående brott så ring alltid 112.