Publicerad:

Familjekarantän efter utlandsresor

Vecka 9 är det sportlov i Sigtuna kommun. I år är det inte som vanligt. Pandemin påverkar hela vårt samhälle. Här får du viktig information för dig som har ett eller flera barn i förskolan eller skolan.

Antalet konstaterade covid-19 fall fortsätter öka i samhället. Det är därför viktigt att vi alla följer restriktionerna, även under lovet. Det gäller oavsett om vi tillbringar sportlovet hemma, på annan ort i Sverige eller reser utomlands.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För er som reser utomlands

Om någon i familjen reser utomlands måste hela familjen stanna hemma i familjekarantän i minst sju dagar efter att man har kommit hem. Det gäller även om barnen inte har varit med på resan. Familjekarantän råder även om någon i familjen har testat sig och testet/testerna visar att man inte har covid-19.

Läs Folkhälsomyndigheternas rekommendationer om vad du ska tänka på om du reser på sportlovet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.