Publicerad:

Ökad smittspridning i länet – men inga nya fall på våra äldreboenden

I dagsläget finns inga smittade i våra äldre-och omsorgsverksamheter, men vi behöver alla hjälpas åt för att bibehålla den situationen.

Antalet bekräftade fall av Covid-19 ökar snabbt i vår region och många kommuner har även fått in smitta på sina LSS-boenden och äldreboenden.
Sigtuna kommun har i dagsläget inga smittade i sina verksamheter.

Vi jobbar ihärdigt vidare enligt våra upparbetade rutiner, som handlar dels om basala dagliga hygienrutiner, men också vilket tillvägagångssätt vi har om någon brukare eller personal befaras smittad, säger Kristina Holmberg, förvaltningschef Äldre och omsorgsförvaltningen.

Vi måste alla hjälpas åt

För att lyckas minska smittspridningen i samhället behöver vi alla följa de skärpa allmänna råden som gället för vår region Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som bland annat innebär att avstå att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med, Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym och avstå från att delta där trängsel kan uppstå vid till exempel möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
Det är också viktigt att stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk, var noga med att tvätta händerna, håll avstånd till varandra och undvik att åka kollektivtrafik.