Publicerad:

Kommunstyrelsens ordförande om de senaste nätternas bilbränder

Under flera nätter har flertalet bilar brunnit i Sigtuna kommun. Så här kommenterar Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, de senaste dygnens oroligheter.

Jag förstår att det här skapar oro bland våra kommuninvånare. Vi har en tät kontakt med polisen och enligt den information vi har fått är de senaste händelserna motreaktioner på insatser som polisen gjort den senaste tiden.

Det handlar om de särskilt riktade insatserna som polisen gjort i kommunen sedan i våras i syfte att försvaga kriminella nätverk i Märsta och Valsta samt de narkotika- och vapentillslag polisen gjort i området under veckan.

Vi välkomnar att polisen är mer aktiv i vår kommun än tidigare och tillsammans gör vi vårt yttersta för att Sigtuna kommun ska vara en trygg och säker plats, säger Olov Holst.

Polisen följer utvecklingen och arbetar med stark närvaro i både Valsta och Märsta. Allmänheten uppmanas också att lämna tips och iakttagelser till poliser på plats, eller genom att ringa polisen på 11414 eller via polisen.se/tipssidan.