Publicerad:

Världens bästa landslag kommer till Sigtuna i helgen

Mellan torsdag och söndag är damlandslaget i innebandy på träningsläger i Sigtuna. Det här är tredje gången ett landslag i innebandy väljer Sigtuna som träningsort.

Damlandslaget har de senaste åren dominerat innebandyvärlden och tog i december 2019 sitt sjunde raka VM-guld. Att kalla dem världens bästa innebandyspelare är därför ingen överdrift.

Innebandyeliten gillar Sigtuna

Det här är inte första gången innebandyeliten väljer att anlägga sin träning i vår kommun. Herrlandslaget tillbringade några dagar här 2013 innan en match utomlands. Och under några dagar i maj förra året var U19- herrlandslaget här innan VM i Kanada.
– Det har verkligen varit dröm att få hit damlandslag eftersom både U19 och herrlandslag har varit här tidigare, så vi är otroligt glada över att de väljer vår fina stad att bo och träna i, säger säger Tiblez ”Tibbe” Sundström, från Sigtuna IF.

Tränar på Prästängshallen

Damlandslaget kommer hålla till på Prästängshallen i Sigtuna, men på grund av rådande pandemi kan inte alla som vill komma dit. Klubben har corona-anpassat tillställningen och låter därför några av klubbens innebandyspelare vara på plats på olika tider under helgen.

– Det är inte ofta man får se världens bästa innebandyspelare träna på nära håll, så det är klart att våra ungdomar vill ta den chansen, säger Tibbe Sundström.

Fin hall och vacker miljö

Förklaringen till att landslaget väljer Sigtuna gång på gång är enligt Tibbe Sundström bland annat att Prästängshallarna är en så pass stor och fräsch hall, den fina miljön runtomkring, tillgången till konferensrum, bra hotell och närheten till Arlanda.

– Jag hoppas på ett lyckat arrangemang och att landslagsspelarna även hinner se lite av vår vackra stad under helgen.

bild på damlandslaget i innebandy

Bild från när damlandslaget tog sitt sjunde raka VM-guld i december 2019. Foto: Per Wiklund