Publicerad:

Sök Miljöpriset 2020

Har du eller någon du känner gjort en insats för miljön? Då kan 30 000 kronor bli dina. Nominera din kandidat till Sigtunas miljöpris längre ner på sidan. Sista ansökningsdagen är den 5 oktober 2020.

Syftet med Miljöpriset är att vi vill lyfta fram enskilda individers samspel med naturen och klimatet. Förhoppningen är att detta ska inspirera andra till att tänka till kring vad som går att göra för att bidra till ett hållbart samhälle och en bättre värld. Att tänka globalt men agera lokalt här i Sigtuna kommun.

Sök miljöpriset 2020 tävla om 30.000 kr!

Dina kontaktuppgifter:
Dina kontaktuppgifter:
Fyll i dessa om du vill få svar på ditt ärende eller om du vill bli kontaktad.Vill du förtydliga ditt ärende, skicka gärna med en bild eller annat dokument.
Kontaktuppgifter till den nominerade
Kontaktuppgifter till den nominerade
Kontaktuppgifter:
Det går bra att vara anonym, men då har vi ingen möjlighet att återkomma till dig. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi hör av oss till dig.

Vinnare av Miljöpriset 2019

Miljöpriset 2019 gick till Maja De Bernardo som använder sig av så kallad akvaponik, ett hållbart matproduktionssystem där vatten med fiskavföring (Maja har fiskodling i garaget) används som näring till växtodlingarna. Grönsaksodlingarna har jord från Majas bokashikompost (där hon lägger allt matavfall) och bevattnas av uppsamlat regnvatten.

Förutom grönsaksodlingarna har hon frigående höns, biodling och en liten flock med gutefår. Familjen ha även en bil som drivs av egenproducerad el, tack vare solceller på garagetaket.

Agenda 2030

Här kan du läsa mer om kommunens hållbarhetsarbete, Agenda 2030.