Publicerad:

Sigtuna Bostads­förmedling öppnar den 1 september

Ny bostadsförmedling ska göra det enklare att hitta boende. Den som vill få en hyreslägenhet i Sigtuna kommun ska på sikt bara behöva stå i en enda bostadskö. Det är syftet med Sigtuna Bostadsförmedling, som öppnar den 1 september.

Dörr som står på glänt med en nyckel i låset, inne i lägenheten syns ett par som håller om varandra.

Hittills har SigtunaHem, Fastpartner, Wåhlin Fastigheter och Vectura anslutit sig till Sigtuna bostadsförmedling. Med flera olika hyresvärdar i samma förmedling, ska det bli enklare och effektivare att söka bostad.

Bakgrunden till den nya bostadsförmedlingen är att Sigtuna kommun vill skapa en effektiv och fristående förmedling med bostäder från flera hyresvärdar.

Med flera hyresvärdar samlade i samma förmedling, får alla som ställer sig i den nya bostadskön fler lägenheter att välja på och köa till, helt enkelt. Hittills har SigtunaHem, Fastpartner, Wåhlin Fastigheter och Vectura anslutit sig till Sigtuna bostadsförmedling och arbete pågår för att ansluta ytterligare lokala hyresvärdar.

Sigtuna Bostadsförmedling är fristående och ska bära sina egna kostnader. Därför kommer en avgift om 200 kronor per år att tas ut av alla i bostadskön som är äldre än 18 år. För att stå i kön måste man ha fyllt 16 år och ha ett svenskt personnummer eller samordningsnummer.