Publicerad:

Snart lättare att söka bostad

Från den första september blir det enklare att söka bostad i Sigtuna kommun. Då öppnar nya Sigtuna Bostadsförmedling med ambitionen att samla alla lediga hyresrätter i kommunen på en och samma plats.

Det är SigtunaHem som fått i uppdrag från Sigtuna kommun att starta den nya bostadsförmedlingen. Den kommer inte bara att förmedla SigtunaHems hyresrätter, utan även bostäder från andra hyresvärdar i kommunen.

Bakgrunden är att Sigtuna kommun vill göra det lättare för alla som letar bostad i kommunen genom att de endast ska behöva titta på en marknadsplats. Det innebär att den som vill ha en hyresbostad i Sigtuna kommun på sikt bara ska behöva stå i Sigtuna Bostadsförmedlings kö. Just nu pågår ett intensivt arbete med att bygga upp den nya bostadsförmedlingen, Sigtuna Bostadsförmedling.

Vi har en dialog med ett flertal hyresvärdar i kommunen och hoppas att så många som möjligt kommer att ansluta sig till förmedlingen, säger Maria Lundqvist, kundservice- och uthyrningschef på SigtunaHem.

Flyttar in i Kulturtorget

Den nya bostadsförmedlingen flyttar in i en lokal i Kulturtorget intill Märsta centrum den 1 september och kommer att ta över administrationen för SigtunaHems interna bostadskö. Alla som står i SigtunaHems egen kö i dag kommer i god tid att få information om vad flytten av administrationen från SigtunaHems kö till Sigtuna Bostadsförmedlings innebär för dem.

SigtunaHems egen kö avvecklas i samband med att Sigtuna Bostadsförmedling tar över administrationen.

Mindre avgift tas ut

Sigtuna Bostadsförmedling kommer att ta ut en mindre avgift på 200 kronor om året för de som står i bostadskön. När årsavgiften har betalats kommer även kötiden att flyttas över. Bostadsförmedlingen kommer också att ta ut en avgift på 625 kronor när en lägenhet förmedlas. De avgifterna täcker kostnaderna för förmedlingen.

Läs mer om Sigtuna Bostadsförmedling på bostadsigtuna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..