Publicerad:

Gott betyg för kommunens restauranger

Kommunens restauranger och krogar har i stort sett bra rutiner för att undvika trängsel och minska smittspridningen av covid-19. Det visar helgens inspektioner.

De nya reglerna med anledning av corona-pandemin handlar bland annat om att restauranger, barer och kaféer ska vidta åtgärder för att undvika trängsel bland sina gäster och att servering enbart ska ske genom bordsservering.

Från fredag lunch till lördag eftermiddag besökte kommunens inspektörer 24 olika restauranger, barer och kaféer i kommunen. De såg ingen trängsel på något av ställena de besökte.

Vi upplevde överlag att det var bra möten. De allra flesta har tagit sitt ansvar och upprättat olika rutiner för att motverka trängsel, säger Kaspar Fritz, förvaltningschef på miljö- och hälsoskyddskontoret

Några synpunkter framkom dock, men de mottogs till största del med tacksamhet av kommunens krögare.

Inspektionerna kommer fortsätta under veckan och några verksamheter kan vänta sig uppföljande besök för att se om de hörsammat inspektörernas synpunkter och vidtagit lämpliga åtgärder. Om inte kan informationen komma att lämnas över till smittskyddsläkaren, som har rätt att stänga ned de verksamheter som inte följer reglerna.