Publicerad:

Ökade polisinsatser i kommunen har gett resultat

Polisen har det senaste halvåret arbetat för att få bort kriminella nätverk i Märsta och Valsta. Det har resulterat i att bland annat vapen och narkotika beslagtagits och att ett tiotal personer häktats.

Polisen i lokalpolisområde Sollentuna och region Stockholm har det senaste halvåret haft stort fokus på spaning, förhör och underrättelsearbete i Märsta och Valsta. De har redan sett effekt av insatsen med mindre narkotikaförsäljning och färre ordningsstörningar i kommunen.

Polisens insatser har skett i samarbete med bland annat Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Åklagarmyndigheten och Sigtuna kommun.

– De senaste åren har vi haft stort fokus på trygghetsarbete och vi gör det vi kan för att förebygga och förhindra kriminaliteten. Vi kommer inte att ge oss förrän vi fått de kriminella elementen att förstå att det här inte är en plats för dem, men vi behöver polisens hjälp. Att polisen nu satt in stora resurser och prioriterar vår kommun är givetvis mycket värdefullt och vi gör allt för att bidra med det vi kan, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun.

Nu fortsätter polisens arbete med ökad närvaro i området och låg toleransnivå vad gäller brott.

– Vi är här för att stanna och samarbetet vi har etablerat med andra samhällsaktörer kommer att fortsätta, säger Christoffer Bohman, chef för lokalpolisområde Sollentuna.

Bild på polis bakifrån