Publicerad:

Tillsammans för ett tryggare och mer attraktivt Märsta Centrum

En BID-förening för Märsta Centrum har bildats med fastighetsbolagen SigtunaHem, Malmegårds och Fastpartner som medlemmar.
Syftet är att öka tryggheten och attraktiviteten i och kring Märsta centrum.

BID står för Business Improvement District och är en samverkansmodell som syftar till att utveckla ett avgränsat geografiskt område och öka dess attraktivitet och konkurrenskraft. För att nå dit är en första åtgärd att göra området mer tryggt. Därför kretsar oftast insatserna som finansieras och utförs av BID-föreningen kring lokala trygghets- och attraktionsskapande åtgärder.

- Vi välkomnar det här samarbetet som ligger helt i linje med vårt idoga arbete för ökad trygghet i hela Sigtuna kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande och tillägger:

- Märsta centrum har förvandlats till ett centrum med bra utbud och fler besökare i rörelse än på väldigt länge. En utveckling i helt rätt riktning och BID-samarbetet kommer säkert kunna förstärka resultatet ytterligare.

Sigtuna kommun kommer att ge stöd åt föreningens arbete, precis som vi gör med den redan sedan tidigare verksamma BID-föreningen Valsta utveckling, som består av fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, lokala hyresgästföreningar, företagare och andra lokala verksamheter i Valsta.

Idén bakom BID kan spåras ända tillbaka till 1930- och 1940-talets USA. Under denna tid skapade fastighetsägare och affärsinnehavare de första frivilliga samarbetsorganisationerna i städer som Detroit och Chicago.

Läs mer om BID Märsta här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.