Publicerad:

CV-kurs för dig som ska söka sommarjobb

Går du i årskurs två på gymnasiet men inte har gått Sigtuna kommuns CV-kurs än? Under januari och februari finns flera tillfällen att lära dig hur du på bästa sätt får en potentiell arbetsgivare att vilja ha just dina kvalitéer.

Illustration: Julia Tim/mostphotos

På kursen, som är gratis, får du även veta vilka branscher som ofta behöver extra resurser på sommaren och tips på vilka företag som erbjuder sommarjobb.

Bettina Volk, som för andra året i rad håller i CV-kursen, säger att alla borde ta chansen att gå. Under de knappa två timmarna som kursen pågår delar hon ut en mängd nyttig information. Bland annat ger hon det här rådet:
För den som inte har några arbetslivserfarenheter än, är det extra viktigt att fundera på vilka talanger, kvalitéer och egenskaper som kan vara värdefulla att lyfta i ett CV. Du kanske inte har haft något jobb, men däremot gått till stallet tre gånger i veckan i halva ditt liv och tagit hand om stora hästar. Det kan du spinna vidare på, för det kan ju betyda att du har bra ledaregenskaper eller är plikttrogen eller lugn och tålmodig.

Välkommen att anmäla dig till CV-kursen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om sommarjobb.