Publicerad:

Ny app för kommunens unga

Nu lanserar vi en app för kommunens unga i åldrarna 13 till 19 år. Här kan du hålla koll på vad som händer i kommunen och lämna in förslag på aktiviteter. Ung i Sigtuna appen finns till både Android och iPhone.

Sportig tjej som sitter med sin mobiltelefon i handen

Appen innehåller bland annat aktuella nyheter, evenemangskalender, länkar till relevanta Instagram och Facebook-flöden och kontaktuppgifter och kartor. Appen ska också kunna skicka ut så kallade pushnotiser.

– Genom appen ska vi ge nischad och relevant information för just dem som vi vänder oss mot i vår verksamhet. Vi har medvetet valt att hålla den ganska enkel till en början för att efterhand bygga på med annan information om vi ser att det finns behov av det, säger Jens Storm, chef för fritidsgårdarna i kommunen.

– Unga har ofta ganska kort planeringsspann så därför tänker vi att pushnotiser kan vara bra komplement för att till exempel berätta om vad som händer samma kväll.

Det är fritidsgårdarna i Sigtuna kommun som tagit fram Ung i Sigtuna-appen. Den primära målgruppen är unga 13-19 år i Sigtuna kommun. Förhoppningen är att inte bara kommunens unga ska ladda ner appen, utan även vårdsandshavare och personer som jobbar med unga.