Publicerad:

Nu kan du få information från kommunens hemsida uppläst på olika språk

Du kan få information från kommunens hemsida uppläst med hjälp av funktionen Talande Webb. Talande Webb kan översätta text och samtidigt läsa upp information till dig på 40 olika språk. Hela webbplatsen översätts och läses upp på det språk du väljer.

Vill du ha hjälp?

Då är du välkommen att besöka oss på Kontaktcenter. Via våra servicedatorer får du tillgång till hörlurar, samt att du kan få vägledning av oss om du önskar.

Välkommen att besöka oss

Talande webb på sigtuna.se

Talande Webb kan användas av alla på sigtuna.se och är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3 och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser.

Välj ”Lyssna” högst upp till vänster på hemsidan för att aktivera menyn för Talande Webb, eller klicka på knappen nedan, aktivera Talande webb.

Det finns två läslägen i Talande Webb: ”Peka och Läs” och ”Markera och läs”.

Peka och läs: När ikonen med fingret är markerad läser Talande Webb upp texten du pekar på, samtidigt som texten markeras och du får en visuell återkoppling.

Markera och läs: När ikonen med fingret inte är markerad markerar du först den text du vill få uppläst och sedan klickar du på play-knappen. Den här funktionen fungerar bäst vid långa texter.