Utvecklingsledare till Naturskolan

Arbetsplatsen

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. Vår Naturskola är till för alla skolklasser och pedagoger i Sigtuna kommun. Syftet är att väcka förståelse och engagemang för att vi behöver sköta om vår planet bättre. Vår väg till detta är att ge besökande elever positiva upplevelser av naturen, naturvetenskap och friluftsliv. På Naturskolan finns 6 tjänster inklusive rektor och en av dessa platser står nu tom och väntar på rätt person.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare på Naturskolan kommer du i team initiera, utveckla och genomföra projekt och aktiviteter där Naturskolan möter sina målgrupper. Du kommer: • Leda och ansvara för besökande skolklasser på Naturskolans temadagar • Ansvara för lärarkontakter samt för- och efterarbete till temadagarna • Vidareutveckla Naturskolans verksamhet, metoder och organisation • Under alla årstider bedriva undervisning utomhus på land och vatten, en del arbetsuppgifter är fysiskt krävande • Vårda verksamhetens lokaler, omgivningar och verksamhetsmateriel

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom ett för tjänsten relevant område. Kanske är du biolog (biologi), geovetare (geovetenskap), miljövetare (miljövetenskap) eller åk 7-9-lärare i NO-teknik eller motsvarande. Du har goda kunskaper och stort engagemang i miljövård, naturvård och hållbar utveckling. Du har artkunskap likväl som goda ekologikunskaper. Vi ser gärna att du har god vana av friluftsliv i olika former och har du erfarenhet av undervisning i grundskolan är det ett stort plus. För tjänsten är det krav på B-körkort och bil då vi bedriver delar av vår verksamhet på platser som saknar god förbindelse med kollektivtrafik. Som person fyller du en viktig roll i vårt team. Du möter kollegor, pedagoger, elever och andra samarbetspartners med värme och är inkännande. Du skapar kontakter och hittar samarbetsmöjligheter. Du arbetar målinriktat och sätter upp mål för dig själv och den verksamhet du arbetar inom. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna och ser logik och samband i komplex information eller miljö. Utifrån omvärldsbevakning och Naturskolans målsättningar och förutsättningar söker du kontinuerligt möjligheter och vägar till utveckling. För denna tjänst kan provanställning bli aktuellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum: 2023-01-16

Ange referensnummer: C112099

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Peja Snöbohm, Verksamhetschef Naturskolan
Telefon: 070-655 23 65
E-post: per.snobohm@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig företrädare, se www.sigtuna.se/fackligaforetradare

Förmåner

Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.