VA-Rådgivare till Sigtuna Vatten & Renhållning AB

Arbetsplatsen

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit! Sigtuna Vatten & Renhållning AB är ett kommunägt bolag som driver och utvecklar VA- och avfallsverksamheten i Sigtuna kommun. Kommunen är en framtids- och tillväxtkommun med ca 50 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats.

Arbetsuppgifter

Har du lång erfarenhet av arbete som inspektör med fokus på enskilda avloppsanordningar? Eller har du på annat sätt kunskap inom enskilda avloppsanordningar? Tycker du om att ha kontakt med människor, förmedla kunskap, samt har ett stort miljöengagemang som driver dig. Då kanske detta är något för dig! Syftet med rådgivningen är bland annat att fungera som ett kunskapsstöd till fastighetsägare som fått beslut att åtgärda sin avloppsanordning eller vid nyanläggning av enskilda avlopp. VA-rådgivaren gör inte några specifika val utan hjälper till och peka på olika tekniska lösningar för avloppsanordning på fastigheten beroende på de omständigheter som råder på just den platsen. Rådgivarens roll är att förmedla information till fastighetsägaren om regler, fastighetsägarens ansvar, tekniska lösningar och förutsättningar på fastigheten. Det ingår också att hjälpa till i kontakten med tillsynsmyndigheten i prövningsärenden. Rådgivningen kan ske per telefon, e-post eller platsbesök. Mycket av arbetet kommer du själv att kunna lägga upp och forma, viket kräver både initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du kommer inom ramen för uppdraget att ha ett nära samarbete med miljö- och hälsoskyddsinspektörerna på Sigtuna kommun. Du kommer i huvudsak att arbeta med: • Rådgivning kring enskilda avlopp som fått föreläggande/förbud. Hjälpa till med förutsättningarna för att åtgärda det enskilda avloppet så att det klarar reningskraven • Stötta fastighetsägare i formalia kring anläggande av nytt samt åtgärda befintlig avloppsanordning. T.ex. stötta i framtagande av handlingar inför ansökan. • Samverkan med miljö- och hälsoskyddsinspektörerna på kommunen som handlägger ärenden kopplade till enskilda avloppsanordningar. • Rådgivningen per telefon, e-post eller platsbesök • Arbetet präglas av såväl strategiskt som operativt arbete. • Det kan även förekomma andra arbetsuppgifter efter behov och möjlighet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lång erfarenhet av hur enskilda avloppsanläggningar fungerar. Det är också viktigt att du har kunskap om hur olika markförhållanden och bebyggelsekaraktären kan påverka val av avloppslösning. Samtidigt som dricksvattenförsörjningen inte får påverkas. Du ska ha lämplig utbildning inom VA- miljöområdet på högskolenivå eller annan likvärdig utbildning. Eftersom det är en opartisk rådgivande funktion är det viktigt att du har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och lättsamt sätt både muntligt, per mejl samt på platsbesök ute hos fastighetsägare. Som person är du utåtriktad, strukturerad självgående och har god samarbetsförmåga. Du ska också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha en stark vilja att utvecklas inom arbetsområdet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: • 2022-01-10
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Agneta Holm, VA-chef
Telefon: 08-40925106
E-post: agneta.holm@sigtunavatten.se

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2021-11-15

Ange referensnummer: C65344

Som anställd i Sigtuna Vatten & Renhållning AB får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss inom koncernernen Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.