Socialpedagog/beteendevetare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. Vi vill ha en skola och ett fritidshem där alla känner att de lyckas och har lust till fortsatt lärande. För att nå dit arbetar vi efter en röd tråd som vi plockar upp redan från förskolan till år sex, som innefattar kunskapssyn, inlärningssyn och värdegrund. Till kommunens minsta skola, Skepptuna, söker vi nu en engagerad socialpedagog med goda ledaregenskaper. Till hösten kommer vi ha 127 nyfikna elever, de går hos oss från förskoleklass till åk 6. På vår skola känner alla varandra, både elever och vuxna. Vi är ett tight arbetslag som tycker om utmaningar och att kollegialt få utveckla vårt arbetssätt och rutiner. Vi använder oss av ett gemensamt, konsekvent och tydligt förhållningssätt. Det finns inte många kollektiva bussturer ut till vår lilla byskola därför behöver du ha tillgång till egen bil för att jobba hos oss.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med skolans elevhälsoteam kommer du vara en viktig del i arbetet med att skapa ökad trygghet och trivsel på skolan och i fritidshemmet. I din roll ingår det att: • kartlägga verksamhetens behov genom observationer och elevnära aktiviteter, • kartlägga elevernas syn på sin skol- och fritidshemsituation, • ha ansvaret för att stödja och utveckla processerna runt hanteringen av kränkningsärenden samt göra kvartalsvisa sammanställningar över dessa, • ha förebyggande kontinuerliga CPSsamtal/ liknande med de elever som är i behov av coachning i de sociala interaktionerna, • stötta eleverna med att befästa goda rutiner och strategier i skolan och i olika sociala sammanhang, • vara en länk mellan hem och skola, du ansvarar för att ha kontinuerliga uppföljningsmöten med elev, vårdnadshavare och pedagoger, • vara delaktig i alla miljöer där elever finns, • hålla i övningar och samtal både på grupp och individnivå, • skapa tillgängliga lärmiljöer utifrån elevperspektivet, • ansvara för skolkamrater och bussrådet.

Kvalifikationer

Socialpedagog, beteendevetare eller motsvarande kompetens. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 10 augusti 2020. Tillsvidareanställning tillämpas endast vid rätt behörighet.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Lotta Hultgren, Rektor
Mobil: 0739737775
E-post: lotta.hultgren@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-08-10

Ange referensnummer: A962898

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.