St Per skola söker fritidspedagog

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. Vår skola har drygt 500 elever i åldrarna 6-12 år. Skolan ligger vackert på en kulle i Sigtuna och skolans läge i historiska Sigtuna ger många tillfällen till undervisning i närmiljön. På Stora S:t Per går elever i år 2-6 med två tillhörande fritidshemmen Stjärnan och Regnbågen. Lilla S:t Per, som ligger i Hällsbo ca 1,5 km från Stora S:t Per, ligger idylliskt med skogen runt hörnet och goda möjligheter till utomhuspedagogik. Här går, under ombyggnationen av Stora St Per, eleverna i förskoleklass och år 1 med tillhörande fritidshemmen Månen och Solen. I varje årskurs har vi tre klasser vilket betyder att lärarna i varje arbetslag arbetar nära tillsammans.

Arbetsuppgifter

Vi letar efter dig som vill bli vår nya medarbetare i vårt fritidshem och som kan bidra till vår verksamhet med mycket kreativitet och inspiration! I rollen som fritidspedagog hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera eleverna i vårt fritidshem tillsammans med dina kollegor. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. För oss är det viktigt att skola och fritids hänger samman och blir en gemensam enhet. Vi ser att du vill utveckla fritidshemmets uppdrag, mål och arbetsmetoder. Du arbetar tillsammans med personalen i arbetslaget för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas i skola och fritidshemsomsorgen. Du kommer att handleda kollegor för att våra båda enheter jobbar tillsammans mot gemensamma mål. Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats och ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du kommer en del av din dag arbeta i klassrummet tillsammans med ansvarig pedagog. Du ser att modern teknik är en självklarhet i dagens skola - som ger stora möjligheter till utveckling.

Kvalifikationer

Legitimerad grundlärare med inriktning mot fritidshem eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna Svensson, Biträdande rektor
Telefon: 08-59783701
Mobil: 0736-665232
E-post: anna.svensson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-09-21

Ange referensnummer: A972788

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.