Kurator, unga brottsutsatta

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är: - Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk - Öppenvård för barn, ungdom och missbruk - Ungdomsmottagning och Familjecentrum - Tillsyn och tillståndsfrågor - Ensamkommande flyktingbarn - Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer Stödcentrum för unga brottsutsatta är en kommungemensam verksamhet där Sigtuna kommun är huvudman. De andra kommunerna som ingår är Ekerö, Järfälla, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Upplands Väsby och Upplands-Bro. Stödcentrum är samlokaliserade med Polisen, region Stockholm Nord, vilket innebär att vi finns i polishusen i Järfälla, Sollentuna och Solna. På Stödcentrum Nordväst arbetar en enhetschef och fem kuratorer varav en har en samordnande roll. Vi erbjuder handledning var tredje vecka. Som medarbetare på Stödcentrum finns stort utrymme för delaktighet och inflytande över verksamhetens arbete. Verksamheten präglas av lusten att utveckla metoder och arbetssätt. Vi vet att den sociala responsen och hur vi benämner vad brottsutsatta varit med om är centralt och påverkar möjligheten till återhämtning, vi jobbar därför utifrån Response Based Practice. Arbetsgruppen består av medarbetare med lång erfarenhet av arbete med brottsutsatta.

Arbetsuppgifter

Stödcentrum Nordväst hjälper och stödjer ungdomar och unga vuxna i åldern 10-21 år som varit utsatta för brott eller varit vittne till brott. Verksamheten erbjuder även medling mellan brottsutsatt och gärningsperson. Verksamhetens mål är att minska de negativa effekterna efter brottshändelsen. Som kurator på Stödcentrum kommer du: - arbeta självständigt i stödsamtal med unga brottsutsatta och vittnen. - ge praktiskt stöd i kontakt med andra aktörer. - ge rättegångsstöd. - ge stöd till anhöriga- - genomföra medlingsmöten vid brott I tjänsten ingår även att föreläsa och informera om verksamheten i de åtta kommunerna. Samverkan med polis, målsägandebiträden, socialtjänst och andra aktörer är en stor del av det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi ser att du som sökande har beteendevetenskaplig utbildning. Du behöver ha erfarenhet av att hålla i egna stödjande samtal där samtal med ungdomar är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete med våld och brottsutsatthet är meriterande. Även kunskap om medling vid brott är meriterande. Du har förmåga att arbeta självständigt med de brottsutsatta i fokus. Förmåga att skapa relationer och ha god samarbetsförmåga är egenskaper vi efterfrågar då samverkan med andra myndigheter och frivilligorganisationer är en stor del av arbetet. Du behöver vara trygg och stabil som person. Vi ser gärna att du är en god arbetskamrat som bidrar med gott humör, tolerans, tillit, är nyfiken och delar intresset av att utvecklas i yrkesrollen och som person.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse
  • Varaktighet: 3-6 månader
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Jenny Ottosson, Chef
E-post: jenny.ottosson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-01-19

Ange referensnummer: A923875

Tjänsten är ett vikariat på 75% med stor möjlighet till förlängning t.o.m. 30 juni 2021. Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.