Controller/Förvaltningsekonom till barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kommunledningskontoret stödjer kommunstyrelsen i sitt övergripande ansvar för hela den kommunala koncernens utveckling. Kommunledningskontoret erbjuder såväl intern service i form av strategiskt och operativt stöd till kommunens förtroendevalda och förvaltningar som extern service direkt till kommunens invånare. Vi söker nu en kvalificerad ekonom/controller till kommunledningskontoret med ansvar för barn- och ungdomsförvaltningen. Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter

Den nya controllerenheten inom kommunledningskontorets ekonomiavdelning ansvarar för kvalificerat ekonomi- och controllerstöd till förvaltningarna och utvecklar i samverkan med funktionen för analys och kvalitet den övergripande styrningen och samordningen av kommunens budget- och uppföljningsprocesser. Controllerenheten är kommunens specialistfunktion för ekonomiska analyser. Du tillhör kommunledningskontorets nya controllerenhet och utvecklar tillsammans med övriga controllers kommunens budget- och uppföljningsprocesser. Du ansvarar främst för kvalificerat ekonomi- och controllerstöd till barn- och ungdomsförvaltningens förvaltningschef och verksamhetschefer. Du deltar i barn- och ungdomsförvaltningens ledningsgrupp. Du stödjer barn- och ungdomsförvaltningens ledning med att planera och följa upp verksamheten som omsätter omkring 1100 mnkr. Du ansvarar för förvaltningens redovisning och upprättar bokslut. Du ansvarar för omvärldsbevakning av skolområdet och processer för hantering av statsbidrag inom skolområdet. Du skriver ärenden och tjänsteutlåtanden samt är föredragande i ekonomiska frågor inför nämnden. Du samordnar ett ekonomteam och tillsammans stödjer ni förskolans- och grundskolans rektorer med budget, prognos och uppföljning. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomiavdelning.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi/motsvarande. Din utbildning har du kombinerat med kvalificerad erfarenhet från redovisnings-/ controllerfunktioner. Du har erfarenhet av budget, redovisning och bokslutsarbete, analys och arbete med verksamhetsstöd och rapportering. Erfarenhet från kommunal eller privat skolverksamhet är meriterande. I ditt arbete har du skaffat dig en gedigen erfarenhet av verksamhetsnära chefsstöd och olika typer av verktyg för effektiva budget- och uppföljningsprocesser. Du har utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt erfarenhet av föredrag och presentationer. Du har mycket god kunskap och kompetens i arbete med ekonomisystem och MS Excel. Du är analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer, helheter och samband, initierar utvecklingsarbete och är en utmärkt pedagog. Du har integritet och förmåga att skapa goda relationer och stort förtroende. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Snarast efter överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Germund Jonsson, Ekonomichef
Mobil: 070-0851624

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-08-19

Ange referensnummer: A964932

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/. Urvalsprocessen sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.