Energi- och klimatrådgivare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med energi- och klimatrådgivning till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag i fyra kommuner; Sigtuna, Upplands Väsby, Upplands-Bro och Sollentuna. Tjänsten är en projektanställning till slutet av december 2022 och är beroende av att kommunerna får statligt bidrag. Du utgår från Sigtuna kommun och ingår i kommunens hållbarhetsgrupp på kommunledningskontoret. Du kommer ha din huvudsakliga fysiska arbetsplats på kommunhuset i Märsta. Tillsammans med kontaktpersoner i de fyra kommunerna kommer du att planera och utföra kommunernas rådgivningsarbete. Kommunerna utgör ett av flera samverkanskluster kring energi- och klimatrådgivning i Stockholms län, vilket ger goda förutsättningar för erfarenhetsutbyte och samordning av rådgivningsinsatser. Som energi- och klimatrådgivare är ditt huvuduppdrag att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om klimatpåverkan, energianvändning och förutsättningar att förändra energianvändning i lokaler och bostäder. Du kommer att arbeta med rådgivning till bostadsrättsföreningar, mindre företag och hushåll. Du kommer också att ansvara för samordning av det gemensamma klustret och samverkansprojekt i de fyra kommunerna. Viktiga arbetsuppgifter är: • Arrangera och ansvara för olika aktiviteter kopplade till energi- och klimatrådgivning. • Identifiera och kontakta bostadsrättsföreningar och mindre företag med erbjudande om rådgivning. • Ge energi- och klimatrådgivning till privatpersoner, bostadsrättsföreningar samt mindre företag. • Följa upp rådgivningens effekt och ge fortsatt stöd till att energieffektiviseringsåtgärder genomförs. • Delta i gemensamma projekt inom det regionala energi- och klimatrådgivningsarbetet, t ex kring seminarier om solenergi eller elbilsladdning samt länsövergripande träffar för energi-och klimatrådgivningen. • Delta i nationella insatsprojekt och utbildningar hos Energimyndigheten. För mer information om energi- och klimatrådgivning ur ett nationellt perspektiv, se mer under: www.energimyndigheten.se/ekr/omuppdraget. Besök gärna den regionala energi- och klimatrådgivningens hemsida www.energiradgivningen.se för mer information.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är pedagogisk och duktig på att skapa kontakt med människor. Du anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar och behov. Rollen som energi- och klimatrådgivare förutsätter att du är serviceinriktad. Du är kreativ och trivs med att arbeta självständigt såväl som i nära samverkan med andra. Du kommer ha stora möjligheter att påverka arbetsmetoder och tillvägagångssätt. Du har en akademisk examen omfattande energisystem såsom civilingenjör eller högskoleingenjör gärna med inriktning mot byggnadsteknik, alternativt motsvarande erfarenhet med inriktning på energi- och klimat. Det är meriterande om du har erfarenhet från planering, genomförande och uppföljning av insatser eller projekt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Helen Ericson , Miljöstrateg, Sigtuna kommun
Telefon: 08 59126009
E-post: helen.ericson@sigtuna.se

Emelie Emanuelsson, Regional utvecklingsledare
Telefon: 073-917 94 41
E-post: emelie.emanuelsson@storsthlm.se

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2021-01-17

Ange referensnummer: C45755

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.